Zaznacz stronę

CIASTKA Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY BEZGLUTENOWE BIO 100 g – ZEMANKA

8,00 

SKŁADNIKI
mąka gryczana* (30,7 %), nierafinowany cukier trzcinowy*, nieutwardzony tłuszcz roślinny* (olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy*, woda, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), regulator kwasowości: kwas cytrynowy), JAJA*, mąka kukurydziana*, ciemna czekolada* (8,5 %) (nierafinowany cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny), kakao* (3 %), naturalny aromat waniliowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość kakao w czekoladzie min 60 %.

OPIS
Nie zawiera substancji spulchniających.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1843 kJ/442 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 25 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0,04 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do +25°C