Białko Słonecznika w Proszku Bezglutenowe Bio 250g

  • 49,13 zł 48,59 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
     
    Chcesz rabat na zakupy?
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczne bezglutenowe sproszkowane białko słonecznika marki PUR YA!

Składniki: sproszkowane białko słonecznika* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Produkt bezglutenowy, wegański, bez laktozy o lekko orzechowym, naturalnym posmaku.

Ziarna słonecznika pozbawione łupin poddawane są specjalnym procesom technologicznym, m.in. redukcji tłuszczu poprzez tłoczenie na zimno oraz redukcji węglowodanów, dzięki czemu końcowy produkt charakteryzuje się wysoką zawartością białka roślinnego 56%, zawierającego niezbędne aminokwasy egzogenne. Posiadając 56% zawartości białka, produkt pomaga zachować oraz zwiększyć masę mięśniową.

Sposób przygotowania: 1 łyżkę proszku dodać do shake'a, smoothie, jogurtu, muesli, napoju owocowego lub sałatki.

Zalecane spożycie: spożywać od 1 do 3 razy dziennie.

Wartość odżywcza w 100 g:

    • Wartość energetyczna: 1290 kJ / 306 kcal;
    • Tłuszcz: 2,4 g; w tym kwasy nasycone: 0,57 g;
    • Węglowodany: 6,5 g; w tym cukry: 4,3 g;
    • Błonnik: 18,2 g;
    • Białko: 56,1 g;
    • Sól: 0,161 g;
    • Wapń: 251,70 mg (31,5%*);
    • Potas: 1618 mg (81%*);
    • Fosfor: 1867 mg (266,7%*);
    • Magnez: 838,90 mg (223,7%*

        *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

      • Alanina: 2370 mg;
      • Arginina: 4810 mg;
      • Kwas asparaginowy: 4980 mg;
      • Cysteina: 880 mg;
      • Kwas glutaminowy: 11240 mg;
      • Glicyna: 3270 mg;
      • Histydyna: 1390 mg;
      • Izoleucyna: 2520 mg;
      • Leucyna: 3450 mg;
      • Lizyna: 1580 mg;
      • Metionina: 1110 mg;
      • Fenyloalanina: 2580 mg;
      • Seryna: 2090 mg;
      • Treonina: 1870 mg;
      • Tryptofan: 880 mg;
      • Tyrozyna: 1360 mg;
      • Walina: 2960 mg.