Brykiet Kokosowy do Grilla Bio, 2 kg

  • 21,98 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczny kokosowy brykiet do grilla

W porównaniu do zwykłego węgla drzewnego, brykiet do grilla z kokosa jest:

  • 3 razy bardziej wydajny – aż 3,5 godziny grillowania na jednym zasypie grilla! Można porównać do 6kg zwykłego węgla drzewnego.
  • Ekobrykiet z kokosa zapewnia wyższą i bardziej stabilną temperaturę grillowania – można upiec nawet duże sztuki mięsa!
  • 100% naturalności, bez wydzielania toksycznych substancji w trakcie spalania
  • Bez dymu! Można używać nawet w niedużych przestrzeniach małych ogródków. Wiemy, że niektórzy używają do balkonowego grillowania na ostatnim piętrze. 
  • Lepszy smak i zapach grillowanych potraw w porównaniu do zwykłego brykietu
  • Mniej pyłu i lotnych popiołów – nie osiadają na potrawach
  • Bezwonny! Jedzenie nie pachnie kokosem ;) 
  • Ekologiczne źródło energii – z odnawialnych źródeł, bez niszczenia zasobów naturalnych!

PRZEWAGI:

  • Ekologiczny brykiet do grilla z kokosa zawiera wyłącznie składniki roślinne, żadnych chemicznych dodatków. Warto wiedzieć że brykiet ze stacji benzynowej zawiera często dodatek chemii, która sprawia, że lepiej się pali. Z tym, że nie wiadomo, jaki ta chemia ma wpływ na nasze zdrowie. 
  • Składa się z węgla pozyskanego z łupin orzechów kokosowych i tapioki (tapioka to skrobia z manioku, egzotycznej rośliny bulwiastej, jadalnej).
  • Kokosowy brykiet do grilla nie zawiera kopcących żywic i innych szkodliwych dla zdrowia substancji chemicznych i syntetycznych, więc grillowanie z jego użyciem jest zdrowsze niż z użyciem zwykłego brykietu z chemiczną rozpałką.
  • Dym ze zwykłego węgla drzewnego lub brykietu zawiera wiele substancji rakotwórczych, które powstają w procesie spalania i osiadają na naszych potrawach. Tak, jak wybieramy porządne mięso na grilla, tak i zwróćmy uwagę na to, jak przyrządzimy to mięso. Warto wybierać lepsze rozwiązania tam, gdzie stawką jest nasze zdrowie!

W porównaniu do węgla z drzewa brykiet kokosowy Bio:

  • ma znacznie większą wydajność – brykiet kokosowy wytwarzając wysoką i stabilną temperaturę , daje potrzebny efekt cieplny przy mniejszej objętości niż tradycyjny węgiel. Długi czas stabilnego palenia w połączeniu z kalorycznością węgla z kokosa dają 3-krotnie wyższą wydajność brykietu kokosowego w porównaniu do tradycyjnego węgla drzewnego. Na jednym zasypie grilla można przygotować o wiele więcej więcej potraw. Warto zobaczyć na wykresie, jak wygląda różnica między węglem drzewnym a ekologicznym brykietem z kokosa w czasie trwania palenia i osiąganej temperaturze.
  • ma wyższą i bardziej stabilną temperaturę – brykiet z łupin kokosa rozpala się nieco dłużej niż zwykłe brykiety nasączane chemiczną podpałką, ale potem szybciej daje wysoką i stabilną temperaturę i utrzymuje ją na stabilnym poziomie o wiele dłużej niż zwykły węgiel drzewny.
    specjalny kształt brykietu sprawia, że żar jest równomiernie dystrybuowany. Dzięki temu nie ma sytuacji, ze coś się nie dopiekło, gdy inny kawałek jest już przypalony. Brykiet kokosowy to gwarancja udanego grillowania!,
    zapewnia aż 3,5 godziny palenia na jednym zasypie – możemy dłużej cieszyć się towarzystwem przy stole zamiast zajmować się ciągle dosypywaniem węgla,
  • jest w 100% naturalny i przy jego spalaniu nie wydziela się szkodliwy dym z żywic i chemikaliów – ponieważ brykiet eko z kokosa nie zawiera żywic, substancji chemicznych i syntetycznych zapewnia zdrowe grillowanie. W tradycyjnych węglach i brykietach drzewnych występują sztuczne dodatki oraz żywice, które są odpowiedzialne za dym, mogący przenosić szkodliwe substancje do grillowanych potraw,
    przy jego spalaniu wydziela się mniej pyłu i lotnych popiołów – a co za tym idzie, nie ma problemu z tym, że niepożądane substancje osiądą nam na potrawach,
  • jest całkowicie bezwonny i nie wydziela szkodliwego dymu
  • potrawy przygotowane na tym brykiecie smakują lepiej!.
  • Brykiet do grilla eko jest ekologicznym źródłem energii, ponieważ jest wykonany z odnawialnych surowców. Dzięki temu przy wytwarzaniu ekologicznego brykietu do grillowania z łupin orzecha kokosowego drzewa nie są wycinane. Palma kokosowa rocznie rodzi około 100 orzechów. Po pozyskaniu z orzecha surowców jadalnych wydrążone łupiny są mielone i wypalane.
  • Brykiet do grilla Bio z łupin orzecha kokosowego pakowany jest w kartonik z dwoma 1 kg papierowymi paczkami brykietu. Dzięki temu unika się pyłu węglowego i dużych, nieestetycznych opakowań, zajmujących przestrzeń.
  • Ze względu na wysoka temperaturę spalania brykietu do grilla nie należy wrzucać do kominka, ponieważ szybka może pęknąć.

 

Brykiet do grilla najlepiej jest rozpalać zapalniczką z wysięgnikiem.
Ze względu na to, że brykiet do grilla pali się dłużej niż tradycyjny węgiel drzewny, jego rozpalenie zajmuje nieco więcej czasu. Nie należy używać chemicznych rozpałek do grilla – ewentualnie ekologiczne rozpałki.

Polecamy spróbować dostępnej w naszym sklepie eko rozpałki do grilla razem z tym brykietem ;)