Chilli Bio 40g

  • 7,61 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Chili marki Natu, z upraw ekologicznych.

Skład: chili bio.

Atest: AgroBioTest RE-07/2005

Mianem chili określa się wiele odmian ostrych papryczek.

Chili bio marki Natu pochodzi z ekologicznych papryczek chili średniej ostrości.

W chili bio znajduje się wiele witamin (głównie witamina C, ale także witaminy z grupy B, czy prowitamina A - karoten), pektyny, potas, magnez i żelazo.

Chili ma bardzo wiele zastosowań w kuchni.

Przypawa chili jest głównie stosowana do dań gulaszowych, duszonych warzyw i pieczonych mięs. Ponieważ dania doprawione chili mają ostry smak, zalecamy umiar w jej stosowaniu.

Przyprawa chili jest obowiązkowa w kuchni meksykańskiej i azjatyckiej.

Chili bio jest także dobrym sustytutem soli i tłuszczu w diecie, gdyż potrawy doprawione chili, mają już tyle smaku, że nie wymagają kolejnych przypraw.

Suszoną chili można zastosować także w kuchni węgierskiej czy hiszpańskiej.

Dobrze jest dodać chili do dań z fasolą i warzywami strączkowymi, do potraw mięsnych opartych na drobiu i wołowinie, do ostrych zup i sosów.

Chili bio można dodac także do dań z cebulą, kukurydzą czy kalafiorem.