Cukier z Agawy Bio 250g

  • 16,43 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI
Ekologiczny cukier z agawy marki Viands.

Skład: cukier z agawy Bio.
 
Ekologiczny cukier z agawy marki Viands jest to naturalna substancja słodząca, doskonale zastępująca cukier czy naturalne i sztuczne słodziki.
 
Cukier z agawy Bio marki Viands otrzymywany jest metodami mechanicznymi i podczas odwadniania syropu z agawy nie stosuje się żadnego rodzaju chemii.
 
Cukier z agawy Bio marki Viands ma wszystkie zalety syropu z agawy i dodatkowo jest łatwiejszy w użytkowaniu.
 
Ekologiczny cukier z agawy marki Viands ma słodki smak i nie ma posmaku, który mają miód czy sztuczne słodziki. Dzięki temu doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju potraw, nawet tych o delikatnych nutach smakowych.
 
Warto wiedzieć, że cukier z agawy Bio marki Viands jest około trzydzieści do czterdziestu procent słodszy od tradycyjnego cukru (dzięki temu zużywa się go mniej), jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny.

Co to jest indeks glikemiczny - IG?

Indeks glikemiczny jest związany z wpływem danego pokarmu na poziom glukozy we krwi w czasie 2-3 godzin po spożyciu posiłku.

Indeks glikemiczny dotyczy tylko węglowodanów, ponieważ tłuszcze i białka nie powodują wysokiego wzrostu poziomu glukozy. Obowiązuje zasada, że im wyższa wartość IG danego produktu, tym wyższy poziom cukru we krwi po spożyciu tego produktu. Produkty o wysokim indeksie powodują zarówno wysoki szczytowy poziom cukru we krwi, jak i szybki jego spadek.

Indeks glikemiczny mierzy wyłącznie wpływ na poziom glukozy, a cukier z agawy ma w składzie fruktozę (w przeważającej ilości, około 84%) i glukozę.

Stąd się bierze niski indeks glikemiczny cukru Bio z agawy. Ale to nie oznacza, że skoro cukier z agawy ma niski indeks glikemiczny, to tym samym jego spożywanie uwalnia nas od myślenia o węglowodanach, które przyswajamy.

Fruktoza, która jest cukrem prostym, metabolizowanym bez udziału insuliny, nie wpływa na indeks glikemiczny, a co więcej, nie przechodzi przez naturalny "licznik słodkości", jakim w organizmie jest insulina. Człowiek spożywa, a mózg tego nie liczy - skutki wiadomo, jakie będą.

Cukier z agawy Bio marki Viands w swoim składzie ma także około 10% inuliny - rozpuszczalnego błonnika będącego doskonałym prebiotykiem, który usprawnia pracę układu pokarmowego oraz korzystnie wpływa na układ kostny, poprzez zwiększenie wchłaniania magnezu, wapnia, cynku i żelaza.

Cukru z agawy Bio można używać jako zamiennika tradycyjnego cukru. Można go stosować do wypieków i innych dań, które wymagają obróbki termicznej, ponieważ cukier z agawy jest stabilny nawet w wysokich temperaturach.

Ekologiczny cukier z agawy jest doskonały do słodzenia zimnych i gorących napojów, posypywania wypieków i owoców w miejsce cukru pudru oraz do wzmacniania smaku wszelkiego rodzaju potraw.

Wartości odżywcze w 100g:
- wartość energetyczna 400 kcal (1700kJ)
- tłuszcz 0g
- węglowodany 90g
- białko 0g
- sól (ilość soli wynika z naturalnie występującego sodu) 37,5g