Dżem Jeżyna Jabłko bez Cukru Bio, 225g

  • 12,31 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!

  • Niedostępny

EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczny dżem jeżynowo - jabłkowy bez dodatku cukru marki Zwergenwiese

 

Skład: jeżyny * 40%, jabłka * 30%, syrop z agawy *, składnik żelujący: pektyna jabłkowa, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego *.

* certyfikowanych składnik organiczny


Ekologiczny dżem jeżynowo - jabłkowy marki zawiera aż 70% owoców i jest delikatnie dosładzany syropem z agawy.

Dżem z jeżyn i jabłek bio Zwergenwiese

  • jest idealny do smarowania pieczywa, do naleśników
  • nie zawiera glutenu, laktozy, mleka, drożdży, ani cholesterolu. 
  • pyszny, bo naturalny - został przygotowany bez sztucznych aromatów i konserwantów.
  • nie zawiera sztucznych słodzików - firma korzysta z naturalnego syropu z agawy i/lub brązowego surowego cukru. 
  • kupując go masz pewność, że wybierasz zdrowy produkt, naturalnie wytworzony i o prawdziwym, naturalnym smaku. 

Informacja o producencie: Zwergenwiese

Firma Zwergenwiese to producent wspaniałych przetworów warzywnych i owocowych. Założyciele Zwergenwiese (w wolnym tłumaczeniu nazwa „zwergenwiese” to „łąkowy krasnal”) z prawdziwą pasją sami tworzyli swoje przepisy, i od 30 lat stosują szczególne metody produkcji w krótkich seriach, dzięki czemu produkty pod marką Zwergenwiese zachowują smak i aromat. Wytwarzają swoje produktu bez dodatków chemicznych i sztuczek przemysłowych, unikają dodawania dużych ilości cukru, słodzą dżemy syropem z agawy. Ludzie w Zwergenwiese zwracają uwagę na jakość swoich produktów.

Założyciele Zwergenwiese zaczynali od produkcji marmolady cebulowej 30 lat temu, a ich przepis okazał się tak wspaniały, że marmolada szybko zyskała popuparność wśród znajomych i przyjaciół i potrzebne były coraz to większe garnki do przygotowania. Miłość do eksperymentowania w kuchni podpowiadała założycielom Zwergenwiese, jak stworzyć własne niepowtarzalne receptury na dżemy, pasty do smarowania pieczywa, przeciery pomidorowe, ketchupy i inne produkty warzywne – wszystko ekologiczne, bez konserwantów, bez dodatków przemysłowych.

Firma Zwergenwiese przez 30 lat rozrosła się i dziś 60 pracowników wytwarza około 100 rodzajów produktów, wszystkie wysokiej jakości, ekologiczne, od początku do końca nadzorowane przez „czerwoną czapkę krasnala Zwergenwiese”.

Produkty tej firmy są naprawdę pyszne, warto ich spróbować i dać się uwieść wyjątkowym smakom zamkniętym w słoiczkach z czerwoną czapeczką.

Warto wiedzieć: kodowanie kolorystyczne stosowane przez firmę Zwergenwiese:

  • Czerwone paski na górze i na dole naklejki = produkt słodzony syropem z agawy i niewielką ilością surowego cukru trzcinowego (np. owoce bardzo kwaśne).  
  • Złote paski na górze i na dole naklejki = słodzone wyłącznie syropem z agawy. 

Informacja o składnikach: bez mleka, jaj, mięsa, ryb i miodu, bezglutenowe, wolne od pszenicy, wolne od drożdży, wolne od laktozy, bez selera, wolne od jaj, wolne od mleka krowiego, wolna od soi, wolne od sezamu, wolne od musztardy, wolne od orzechów, wolne od orzechów laskowych, orzechów włoskich, pecanut, migdałów itp., wolne od dwutlenku siarki i siarczynów, wolne od łubinu, ryby, muszli i mięczaków, bez barwników, konserwantów, wzmacniaczy aromatów, wolne od cholesterolu.