ERYTRYTOL BIO 1 kg - BATOM

OPIS
Erytrytol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrytol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75% jego słodyczy.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 501 kJ / 119 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g;
Węglowodany: 26 g;
w tym cukry: 24 g;
alkohole wielowodorotlenowe:
Błonnik: 4,3 g;
Białko: 0,6 g;
Sól: 0,07 g

UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętych opakowaniach