Fasolka Mung Bezglutenowa Bio 400g

  • 10,86 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczna fasola Mung bez glutenu marki Denver Food, 400 g

Skład: ekologiczna fasolka Mung

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Energia – 1332 kJ/ 316 kcal
  • Tłuszcz – 1,3 g, w tym kwasy nasycone – 0,3 g
  • Węglowodany – 44 g, w tym cukry – 6,6 g
  • Błonnik – 16 g
  • Białko – 24 g
  • Sól – 0,04 g

Fasolka Mung nie zawiera glutenu – została przebadana laboratoryjnie pod kątem śladowych ilości.

Fasolka Mung jest roślina jednoroczną osiągającą 120 cm wysokości. Pochodzi z Chin, gdzie obecnie znajduje najszersze zastosowanie. Dużą popularnością cieszy się także w Wietnamie. Z powodzeniem można stosować ją w kuchni wegetariańskiej, ponieważ zawiera dużo wartościowego i łatwo przyswajalnego białka. 

Dlaczego warto włączyć do swojej diety fasolkę Mung:

  • należy do najbardziej wartościowych gatunków fasoli;
  • fasolka Mung pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu;
  • zawiera duże ilości antyutleniaczy;
  • oczyszcza organizm z toksyn;
  • w jej składzie znajdziemy wiele witamin (m.in. A, B, C i E).