Galgant Św. Hildegardy 35 g Bio

  • 12,76 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
     
    Chcesz rabat na zakupy?
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczny galgant mielony św. Hildegardy Bio marki Sonnentor. 

Galgant, inaczej alpina lekarska wywodzi się z dżungli południowo-wschodniej Azji. Dziko rośnie w Malezji, natomiast plantacje znajdują się w Chinach, Tajlandii i Cejlonie (Sri Lanka).

Już jedna szczypta galgantu zaostrza smak potrawy.

Galgant posiada cytrynowy aromat. Zapachem i smakiem przypomina słodką musztardę czy imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak.

Galgantu mielonego Bio św. Hiledegardy można używać jako substytutu pieprzu lub jako zamiennika curry.

Galgant mielony św. Hildegardy Bio pasuje do wołowiny, ryb, kartoflanki, zupy grochowej i fasolowej oraz tłustych sosów.

Również potrawy indyjskie i azjatyckie smakują wspaniale, gdy doprawimy je galgantem.

Szczególnie smaczna jest mieszanka galgantu i miodu kwiatowego: 1 łyżeczkę galgantu mieszamy ze 100g miodu (słabsza mieszanka do stosowania przez dzieci), lub trzy łyżki stołowe mieszamy ze 100g miodu (mocniejsza mieszanka do stosowania przez dorosłych).

Z galgantu można również sporządzić nalewkę, której przyjmowanie zalecane jest w niestrawności, bólach żołądka i jako specyfik pobudzający apetyt i ułatwiający trawienie.