Karob Bezglutenowy Bio, 200g

  • 18,69 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • Ze względu na obecna sytuacje w naszym kraju i wynikające z tego problemy logistyczne jesteśmy zmuszeni chwilowo zawiesić realizację nowych zamówień. Wszystkie dotychczas złożone zamówienia zostaną zrealizowane.

    Zapisz się na nasz newsletter, aby otrzymać informację kiedy ruszymy ponownie. 

     

    RABATY + PROMOCJE
    TYLKO W NEWSLETTERZE



BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczny karob bezglutenowy (mączka chleba świętojańskiego) marki Biovegan.

 
Skład: karob* proszek 100%.
* składnik z kontrolowanych upraw ekologicznych
 
Karob Bio marki Biovegan są to zmielone oraz pozbawione nasion strąki drzewa karobowego, zwanego inaczej szarańczynem strąkowym. Po zmieleniu i wysuszeniu strąki szarańczynu (zwane inaczej chlebem świętojańskim) mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao.
 
Ekologiczny karob marki Biovegan posiada przyjemny, silny aromat i jest naturalnie słodki, ma smak nieco podobny do karmelu.
 
Karob Bio marki Biovegan jest idealny dla dzieci oraz osób z alergiami. Zawiera dużo błonnika i mało tłuszczu, nie zawiera kofeiny oraz teobrominy, obecnych w kakao. Karob Bio marki Biovegan jest bezglutenowy i posiada symbol skreślonego kłosa. Charakteryzuje się bardzo wysokim stopniem czystości. Nie posiada w swoim składzie laktozy, kofeiny, jaj, soi, orzechów, sezamu, jest wegetariański i wegański.
 
Jedzenie karobu ma wiele korzyści: wzbogacamy dietę, dostarczamy sobie potasu, magnezu, wapnia, błonnika w naturalnej i łatwo przyswajalnej formie.
 
Oprócz tego, że ekologiczny karob jest doskonałym zamiennikiem kakao jest używany także jako zagęstnik w wielu produktach spożywczych, również dla osób bez alergii pokarmowych. 
 
Jak się przygotowuje karob? Używamy go analogicznie do kakao - możemy dodawać do ciast, ciasteczek, budyniu, wypieków domowych, do picia. Karob jest też stosowany do wypieku domowego chleba razowego - jako dodatek do ciasta. Można karobem urozmaicić ciasto naleśnikowe albo dodać do lodów. Karob Bio marki Biovegan jest idealny także do polew i wszystkich słodkich deserów. Aby otrzymać pyszny napój należy użyć 1-2 łyżeczki karobu na 200ml wody.