Kasza Gryczana Niepalona Bezglutenowa Bio, 1kg

  • 15,40 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Kasza gryczana bezglutenowa niepalona ekologiczna marki Denver Food, 1kg

Skład: kasza gryczana niepalona* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). 

Kto nie próbował kaszy gryczanej niepalonej, powinien to zrobić - według wielu osób jest dużo lepsza od tradycyjnej znanej w Polsce - palonej (tej ciemniejszej).

Ekologiczna kasza gryczana niepalona, otrzymana z obłuszczonego ziarna gryki, należy do jednej z najbardziej odżywczych kasz.

Kasza gryczana jest bogata w witaminy B1, PP oraz wapń, żelazo, fosfor, potas i magnez. Białka tej kaszy są cenniejsze niż białka innych produktów zbożowych, są zbliżone wartością i strawnością do białek roślin strączkowych. Kasza gryczana niepalona zawiera ponadto dużo błonnika pokarmowego (ok. 6g/100g).

Kasza gryczana marki Denver Food jest bezglutenowa, można ją dawać nawet małym dzieciom.

Kasza gryczana niepalona ma właściwości rozgrzewające, dlatego zalecana jest dla dzieci jesienią i zimą, w okresach przeziębień, w stanach kataru, ząbkowania, osłabienia. 

 

Warto wypróbować właśnie kaszę gryczaną niepaloną, która wg wielu jest lepsza od tradycyjnej, palonej, zwanej też ciemną.

Kasza gryczana niepalona może być podawana jako dodatek do II dania, zwłaszcza do dań z sosem.

Kasza gryczana niepalona jest także doskonałym zamiennikiem ziemniaków przy obiedzie.

Kaszę gryczaną niepaloną polecamy również na farsz do gołąbków i pierogów lub jako dodatek do sałatek na zimno. 

Kasza gryczana niepalona często stosowana jest jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów i past do chleba, a także jako składnik obiadów, okraszona duszoną cebulką w połączeniu np. z warzywami czy gulaszem. Świetnie nadaje się do zapiekanek kaszowo-warzywnych, jako nadzienie do pierogów i naleśników z pełnoziarnistej mąki.

 


 

Jak przygotować kaszę gryczaną ? 

 

Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1659 kJ / 392 kcal

Tłuszcz - 2,7 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g

Węglowodany - 75 g,

w tym cukry - 2,6 g

Białko - 12 g

Sól - 0,03 g