Kozieradka Mielona Bezglutenowa Bio 50g

  • 5,99 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!

  • Niedostępny

EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Kozieradka mielona, marki Natu, z upraw ekologicznych.

Skład: kozieradka bio.

Atest: AgroBioTest RE-07/2005

Kozieradka to małe, twarde i żółtawe nasionka strąków rośliny przypominającej fasolę. Zmielone i uprażone nasiona kozieradki posiadają postać żółtego proszku.

Mielona kozieradka bio charakteryzuje się mocnym, aromatycznym, słodko - gorzkim smakiem przypominającym nieco palony cukier. Smak mielonej kozieradki bio jest również nieco gorzki i podobny do selera bądź lubczyku.

Kozieradkę mieloną bio wykorzystuje się głównie do sosów chutney czy marynat. Takie sosy i marynaty dzięki pikantnemu aromatowi kozieradki nadają specyficzny aromat warzywom.

Mieloną kozieradką bio można doprawiać także dania warzywne, mięsne albo fasolę.

Kozieradka wchodzi także bardzo często w skład przyprawy curry (szczególnie często gdy doprawiane są ryby o silnym smaku np. tuńczyk czy makrela).

Mieszając mieloną kozieradkę bio z mąką możemy upiec pikantny chleb.

Z kozieradki można zrobić także herbatę.