Liście Curry Bio 20g

  • 6,72 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
     
    Chcesz rabat na zakupy?
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Liście curry marki Natu, z upraw ekologicznych.

Skład: liście curry bio.

Atest: AgroBioTest RE-07/2005

Liście curry zwane czasem kari, to liście rośliny murraya koenigii. Posiadają one sosnowo - cytrynowy aromat z subtelnym posmakiem skórki mandarynkowej.

Liście curry wyglądem przypominają nieco pomniejszone liście laurowe.

Aby wydobyć z liści curry jak najwięcej aromatu należy je lekko zmiażdżyć przed dodaniem do potrawy.

Liście curry dodaje się głównie do potrawy zwanej...curry:)

Jednak nie jest to jedyne zastosowanie tej przyprawy.

Liście curry można wykorzystać do potraw indyjskich, zarówno mięsnych, jak i warzywnych.

Można je także zastosować jako dodatek do napojów czy czatnejów (sosy indyjskie).

Liście curry dodaje się także do różnych mięs, np. do kurczaka, jak również do ryb.

Kolejne zastosowania liści curry to: dodatek do sosów sałatkowych na bazie jogurtu, dodatek do potraw z warzyw (np. soczewica, bakłażan, kapusta zasmażana).

Liście curry nadadzą przyjemny, korzenny posmak daniom serwowanym na zimno i maślance.

Liśćmi curry można udekorować także wiele potraw, np. zupę.

Liście curry bio są również składnikiem indyjskiej mieszanki przypraw, nazywanej po prostu curry.

Takie przyprawy jak kurkuma, kolendra, kminek, gorczyca, imbir czy czosnek również dobrze jest łączyć z liśćmi curry bio.