Mączka Chleba Świętojańskiego Bio 100g

  • 26,99 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
     
    Chcesz rabat na zakupy?
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Mączka chleba świętojańskiego bezglutenowa eko, marki Biovegan. 

Mączka chleba świętojańskiego stosowana jest jako bezglutenowy zagęstnik do przygotowania ciepłych potraw, to idealny zamiennik dla jaj. Dzięki mączce chleba świętojańskiego można przygotować wiele potraw dla swojego dziecka.

Strączki drzewa świętojańskiego są bogate w białko. Mają właściwości obniżania poziomu  złego cholesterolu oraz cukru we krwi.  Białka zawarte w mączce chleba świętojańskiego są cenne odżywczo.

Mączka chleba świętojańskiego jest produktem naturalnie bezglutenowym, odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej. Jest używana często jako zamiennik kakao i czekolady w produktach dla osób z alergiami. Ponadto jest zagęstnikiem w wielu produktach spożywczych, również dla osób bez alergii pokarmowych. 

Mączka chleba świętojanskiego nie zawiera dodatku cukru, jest naturalnie słodkawa. Nie zawiera mleka, jaj, soi, orzechów, sezamu, jest wegetariańska i wegańska - ale to wszystko nie oznacza, że jest tylko dla osób na diecie. Mączka chleba świętojańskiego jest produktem dla każdego - a warto jej spróbować, bo ma mnóstwo zdrowych właściwości.

Mączka chleba świętojańskiego jest szczególnie popularna w kuchni mam, które gotują dla małych alergików - zastępuje czekoladę i kakao oraz jaja. Można z niej wyczarować naprawdę pyszne desery i ciasta. 

Wszystkie mamy lubiące eksperymenty w kuchni powinny spróbować mączki z chleba świętojańskiego. :)

Popularne pytania dotyczące mączki chleba świętojańskiego: 

  • Wiele osób zastanawia się, jak smakuje mączka chleba świętojańskiego - opisuje się, że jej o smak jest karmelowy, kakaowy, słodkawy. Nie jest to smak na tyle bliski do kakao, że można byłoby go pomylić z kakao.  
  • Jakie są właściwości  mączki chleba świętojańskiego? Jest naturalnie słodka, zawiera dużo błonnika i mało tłuszczu, nie zawiera kofeiny oraz teobrominy, obecnych w kakao. Jest zatem odpowiedni dla dzieci. 
  • Jak się przygotowuje mączkę chleba świętojańskiego? Używamy jej analogicznie do kakao - możemy dodawać do ciast, budyniu, wypieków domowych, do picia. Mączka chleba świętojańskiego jest też stosowana do wypieku domowego chleba razowego - jako dodatek do ciasta. Również w lodach i napojach sprawdza się dobrze. Można nią urozmaicić ciasto naleśnikowe, a także zagęścić sosy.
  • Jakie są korzyści z wykorzystania w kuchni mączki chleba świętojańskiego? Wzbogacamy dietę, dostarczamy sobie potasu, magnezu, wapnia, błonnika w naturalnej i łatwo przyswajalnej formie. 

Skład: mączka chleba świętojańskiego pochodząca z ekologicznych upraw.

Mączka chleba świętojańskiego to naturalny polisacharyd, pozyskiwany z nasion drzewa świętojańskiego (Ceratonia siliqua), rosnącego głównie w rejonach Morza Śródziemnego.

Marka BioVegan

W latach 70 Kathe Henneke, kucharka oraz specjalistka  żywieniowa założyła szkołę gotowania pełnowartościowego. Następnie 20 lat temu, wraz z mężem przemieniła swoją dotychczasową działalność i stworzyła firmę Bio Vegan. Wszystkie receptury użyte do przygotowania produktów marki BioVegan zostały opracowane przez Nią. Firma ta cieszy się dobrej jakości produktami Bio.