Mak Bezglutenowy Bio 500g

  • 24,75 zł 20,97 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI
Ekologiczny mak marki Natu.

Skład: nasiona maku Bio.
 
Ekologiczne ziarna maku marki Natu są bardzo cennym źródłem wapnia - mają go o wiele więcej niż mleko.
 
Mak Bio marki Natu jest bogaty również w żelazo, potas, magnez, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminę A, C, D i E.
 
Ekologiczne nasiona maku marki Natu mają dużo błonnika, który reguluje pracę układu pokarmowego.
 
Spożywanie ekologicznego maku ma korzystny wpływ na poziom cholesterolu we krwi.
 
Ekologiczny mak marki Natu ma łagodny, słodkawy zapach, który nasila się podczas prażenia lub pieczenia. W smaku jest łagodny, do momentu podgrzania, następnie staje się orzechowy, ze słodko-korzenną nutą.

Ekologiczny mak marki Natu można wykorzystać w wyrobach cukierniczych i pieczeniu. Można z niego przyrządzić wyśmienite ciasto - makowiec. Dodaje się go także do innych ciast i ciasteczek.

Makiem Bio marki Natu można posypać także chleb i bułki czy dodać do wypiekanego w domu chleba.

Mak Bio podsmażony na maśle to doskonały dodatek do makaronu. Mak podkreśla także smak sosów i warzyw, szczególnie szparagów czy warzyw korzeniowych. Makiem można posypać także dania rybne, tłuczone ziemniaki czy dania zapiekane. Z maku można przyrządzić również kutię.