Mak Niebieski Bio 400 g


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

SKŁADNIKI

mak niebieski* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Mak zawiera dużo wapnia, dlatego warto go jadać częściej niż tylko z okazji Świąt :) Można dodawać do owsianki, do ciasteczek owsianych. Nie boi się wysokich temperatur, choć najlepsze wartości odżywcze zachowuje bez pieczenia.

Ekologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz dobrym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

Wartość energetyczna -  2133 kJ / 517 kcal

Tłuszcz - 42 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,9 g

Węglowodany - 4,2 g,

w tym cukry - 2,3 g

Białko - 20 g

Sól - 0,05 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.