Mąka kokosowa bezglutenowa 400g

Mąka kokosowa doskonała do wypieków oraz deserów. Dzięki dużej zawartości błonnika wpływa na strukturę i dobrą wilgotność produktu.
Idealna jako komponent produktów z niskim indeksem glikemicznym.

Możesz też wyczarować bezglutenowe ciasto kokosowo-cytrynowe, do którego potrzebujesz:

mąka kokosowa - 190 g
mąka z amarantusa - 60 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
jaja - 1 szt.
dojrzały banan - 1 szt.
erytrol - 100 g
mleko - 300 ml
woda gazowana - 300 ml
sok wyciśnięty z cytryny - 1 szt.
skórka starta z cytryny - 1 łyżka



Alergeny: produkt wolny od alergenów.

Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1363 kJ/330 kcal
Tłuszcze: 12,0 g
W tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 10,8 g
Węglowodany: 15 g
W tym cukry: 15 g
Błonnik: 48,6 g
Białko: 16,2 g
Sól: 0,06 g