Mąka Kukurydziana Bezglutenowa Bio, 450g


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Mąka kukurydziana bezglutenowa Bio, 450g

 

Nadaje się do przygotowania różnych kluseczek i wkładek do zup, można ją dodawać do ciasta na pieczywo i kołacze.

 

Mąka otrzymana w wyniku zmieleniu ziarna kukurydzy pochodzącego z ekologicznych upraw. Mąka kukurydziana znajduje szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata, w szczególności w kuchni azjatyckiej. Do jej praktycznych zalet należy to, że łatwo rozpuszcza się w wodzie, dlatego świetnie sprawdza się jako zagęszczacz do różnego rodzaju sosów. Mąka kukurydziana dodana do wypieków nadaje im lekkości i złotego koloru.

Jak stosować mąkę kukurydzianą? 

Można zastąpić nią inne rodzaje mąk lub dodać jej odrobinę. Nadaje się do praktycznie każdego rodzaju wypieków, naleśników, placków, a także do zagęszczania zup i sosów.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1334 kJ / 319 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
W tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 4 g
Białko: 4 g
Sól: <0,1 g

 

Produkt może zawierać sezam.

 

Przechowywać w temperaturze do 25°C i wilgotności względnej 75%