Mąka Migdałowa, 250g

  • 19,98 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI
Mąka z migdałów 100% marki NaturAvena, 250g
 
Skład : migdały mielone 100%
 
 
Właściwości mąki migdałowej:
  • Mąka z migdałów powstaje poprzez zmielenie blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca.
  • Posiada delikatny, słodki smak.
  • Jest bardzo sycąca.
  • Używa się jej do zagęszczania zup, sosów, do robienia past i pasztetów.
  • Mąki migdałowej można używać jako składnika do ciast i pieczywa domowego.
  • Jest popularna wśród wegetarian dzięki dużej zawartości białka.
  • Jest popularna również wśród osób uczulonych na gluten, ponieważ jest naturalnie bezglutenowa. 
  • Mąka migdałowa zawiera dużo białka (ok. 20%), 40-60% tłuszczu (głównie nienasycone kwasy tłuszczowe), witaminy A i z grupy B, oraz składniki mineralne: potas (728 mg/ 100 g), fosfor (560 mg), wapń (242 mg) i żelazo (ok. 3 mg).
 
Mąka migdałowa marki NaturAvena może jest naturalnie bezglutenowa ale może zawierać śladowe ilości :  glutenu, orzechów, orzeszków ziemnych, soi, sezamu, gorczycy, selera, łubin.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal

Tłuszcz - 54 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g

Węglowodany - 5,4 g

w tym cukry - 4,8 g

Białko - 22 g

Sól - 0 g