Mąka z Cieciorki Bezglutenowa Bio, 500g

  • 13,30 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI
Mąka z ciecierzycy, ekologiczna, marki Natu  zależnie od dostępności w danej chwili.
 
Mąka z ciecierzycy, zwana czasem mąką z cieciorki: 
  • Otrzymywana jest ze zmielonych ziaren ciecierzycy 
  • Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem, ale jest delikatna w smaku. 
  • Mąkę z ciecierzycy można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. 
  • Polecana do wypieku pieczywa, do makaronów, a szczególnie naleśników, placków różnego typu. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.  

Mąka z ciecierzycy zawiera dużo białka, więc warto ją włączyć do naszego menu, a szczególnie osoby, które jedzą mało mięsa lub są w okresie rekonwalescencji lub po prostu dzieci, powinny ją spożywać. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g - orientacyjna

Wartość energetyczna - 1417 kJ / 337 kcal

Tłuszcz - 5,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g

Węglowodany - 44 g

w tym cukry - 2,3 g

Białko - 19 g

Sól - 0,09 g