Mąka z Cieciorki Bio Bezglutenowa, 500g

  • 14,55 zł 13,98 zł

    dostepność:

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

 

Ekologiczna mąka z cieciorki bezglutenowa marki Bauckhof

 

 

Skład: ekologiczna mąka z cieciorki 100%

 

Mąka z cieciorki Bio marki Bauckhof zawiera mnóstwo kwasu foliowego, około 100 gramów zapewnia 120% dziennego zapotrzebowania na niego (ważne dla kobiet w ciąży), jest bogata w błonnik, NNKT i żelazo (42% dziennego zapotrzebowania), potas (27%), wit. B1 (58%), wit. B6 (27%), fosfor (45%), magnez (31%), cynk (32%), selen (26%) i mangan (67%). A nawet miedź (26%).

Zawartość powyższych składników, jakże wartościowych w czasie jesiennych i zimowych zmagań układu odpornościowego z infekcjami powinna nas zachęcić do sięgnięcia po samą ciecierzycę, jak i mąkę z jej nasion.

Może służyć jako dodatek do zwykłej mąki w wypiekach. Nadaje się też do zagęszczania zup i sosów, zwłaszcza tych wegetariańskich, wzbogacając je znacząco o białko. W ciastach czy wegetariańskich burgerach może zastąpić bułkę tartą. Niezbędna na tradycyjne dania, jak kofta czy flan, może też dodać egzotyki naleśnikom.