Mąka z Konopii Bio Bezglutenowa 400g

  • 52,23 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczna bezglutenowa mąka z konopii (białko konopne) marki Govinda

 
Skład: sproszkowane ziarna konopne Bio 100%
 
Konopie są to rośliny, które pochodzą z Azji i są dziś rozpowszechnione na całym świecie. 
 
Białko konopne w proszku Bio marki Govinda powstaje z bardzo odżywczych nasion konopi. Najpierw z nasion konopi mechanicznie tłoczony jest olej. Pozostałe po tym procesie tzw. "ciasto" jest suszone i następnie mielone. Na końcu w procesie przesiewania oddziela się włókna, dzięki czemu rośnie procentowa zawartość białka. Tak otrzymany produkt zawiera ponad 50% białka wraz ze wszystkimi niezbędnymi aminokwasami i jest bardzo ceniony przez osoby prowadzące aktywny tryb życia oraz przez sportowców. Białko konopne Bio marki Govinda jest także doskonałe dla wegetarian i wegan.
 
Białko konopne Bio marki Govinda jest bardzo dobrze przyswajalne, lekkostrawne i wykorzystywane przez organizm ludzki w wielu procentach.  Ponadto ekologiczne białko konopne w postaci sproszkowanej marki Natu zawiera optymalną ilość kwasów Omega-3 i Omega-6, dużo antyoksydantów, minerałów (żelazo, wapń, fosfor, sód i magnez), witaminy z grupy B i witaminę E.
 
Jakie korzyści może dać spożywanie ekologicznego białka konopnego marki Govinda?
  • dostarczenie organizmowi wielu cennych składników odżywczych
  • wsparcie przy oczyszczaniu organizmu
  • opóźnienie procesów starzenia
  • wzmocnienie układu odpornościowego
  • pomoc w utracie wagi ciała
  • wspomaganie budowy masy mięśniowej
  • zdrowa skóra, włosy i paznokcie
 
Dziennie zaleca się spożywać 2 łyżki, a w przypadku osób bardzo aktywnych 3 łyżki białka konopnego w proszku Bio marki Govinda. Białko konopne jest lekkostrawne i można je dodać do płatków zbożowych, musli, mleka, soku, jogurtu, zup czy past. Można nim także posypać kanapki albo sporządzić białkowy koktajl z napojem zbożowym lub owocami. Można również mieszać je z innymi rodzajami mąki do wypieków.
 
Wartości odżywcze 100g bezglutenowej mąki z konopii bio (białka konopnego) marki Govinda:
wartość energetyczna 396 kcal / 1657 kJ
białko 47,5g
tłuszcze 12g
w tym nasycone 1,2g
węglowodany 24,5g
w tym cukry 3g
błonnik 17g
sól (naturalnie występująca w produkcie) <0,1g