Makaron Kukurydziany Spaghetti BZGL Bio, 250g

  • 9,84 zł

    dostepność: na zamówienie: 2-7 dni

  • szt.

EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ KONSERWANTÓW

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Makaron kukurydziany Spaghetti Bezglutenowy Bio, 250g

Składniki :mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)


Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze zwykłej pszenicy durum.
Makaron produkowany jest z kukurydzy ekologicznej bez GMO.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8/10 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 2 g
Błonnik - 1 g
Białko - 7 g
Sól - 0,05 g

 

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać łubin oraz soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.