Makaron z Ciecierzycy Bezglutenowy Bio, 250g

  • 17,35 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
     
    Chcesz rabat na zakupy?
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczny bezglutenowy makaron z ciecierzycy marki Govinda, 250g

Makaron bezglutenowy. 

Ciecierzyca jest rośliną strączkową uprawianą od tysięcy lat – doceniana jest nie tylko ze względu na swoje walory smakowe, ale przede wszystkim zdrowotne. Ciecierzyca jest bogatym źródłem wartościowego białka, witamin i minerałów. Makaron z ciecierzycy zawiera wiele wartościowych składników, które znajdują się w ziarnie ciecierzycy. Jest bogaty w błonnik, nie zawiera żadnych sztucznych dodatków.

Do czego pasuje makaron z ciecierzycy? Można go dodawać do dań mięsnych, warzywnych, zup, zapiekanek. Makaron ma lekko orzechowy, przyjemny smak.

Makaron może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i sezamu.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna - 1329 kJ/317,64 kcal
  • Tłuszcz – 6,2 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
  • Węglowodany – 46,1 g; w tym cukry – 2,3 g
  • Błonnik – 13, 7 g
  • Białko – 16,7 g
  • Sól < 0,1 g