MAKARON (Z PŁASKURKI) PEŁNOZIARNISTY JEŻYKI BIO 250 g - NIRO

Bio makaron z płaskurki JEŻYKI wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne. Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego. Makaron Jeżyki to doskonałe rozwiązanie na zdrowy i pyszny obiad, a ciekawy kształt makaronu przypadnie do gustu niejednemu dziecku

 

Produkt rolnictwa ekologicznego. Nasz makaron nie zawiera soli i jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan.

Makaron zalecamy gotować 7-10 minut.

 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):

Wartość energetyczna (energia): 1409 kJ / 333 kcal

Tłuszcz : 2,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g

Węglowodany: 61,0 g

w tym cukry: 1,6 g

Błonnik: 9,6 g

Białko: 13,0 g

Sól : <0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).