Makaron z Ryżu Brązowego Dynia Imbir Bgl Bio 250g

  • 15,27 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI
Ekologiczny bezglutenowy makaron z ryżu brązowego Dynia Imbir marki TerraSana
 

Skład: mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni*(5%), imbir*, woda

* składniki pochądzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli EKO SKAL 001178

 

Ekologiczny bezglutenowy makaron z ryżu brązowego Dynia Imbir marki TerraSana jest idealny do sosów, do smażonych warzyw, zup, czy do dań kuchni azjatyckiej. 

Makaron TerraSana został wyprodukowany z bezglutenowej pełnoziarnistej mąki ryżowej oraz z mąki z dyni z dodatkiem imbiru i stanowi doskonałą alternatywę dla makaronów bezglutenowych na bazie kukurydzy.

Makaron bio można przyrządzić w woku, na patelni lub tradycyjnie ugotować w rondlu czy garnku.  

Jak przygotować bezglutenowy makaron z ryżu brązowego TerraSana:

  • zagotować wodę i stopniowo dodawać noodle aż do całkowitego zanurzenia,  zmniejszyć ogień pod garnkiem do minimum, gotować 4-5 minut, odcedzić, przelać zimną wodą    

 

Makaron z ryżu, dyni i imbiru marki TerraSana nie zawiera pszenicy ani glutenu.

 

Wartość odżywcza 100 g makaronu z brązowego ryżu bio:
Wartość energetyczna - 345 kcal (1455 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 2.80 g
węglowodany - 69.10 g 
białko - 7.20 g