Mąka Migdałowa Bezglutenowa, 500 g


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

Mąka migdałowa hiszpańska 500 g

Składniki: mąka z migdałów blanszowanych 100%.

Mąka migdałowa :

 

  • Posiada delikatny, słodki smak
  • Jest bardzo sycąca
  • Używa się jej do zagęszczania zup, sosów, do robienia past i pasztetów
  • Mąki migdałowej można używać jako składnika do ciast i pieczywa domowego
  • Jest popularna wśród wegetarian dzięki dużej zawartości białka
  • Jest popularna również wśród osób uczulonych na gluten, ponieważ jest naturalnie bezglutenowa.

 

Kraj pochodzenia: Hiszpania. Produkt bezglutenowy.

Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 2696 kJ/ 644 kcal

Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 59 g (11 g)

Węglowodany (w tym cukry): 2,5 g (2,2 g)

Błonnik: 12 g

Białko: 20 g

Sól: 0 g