Mieszanka chleba bezglutenowego keto 500 g - Pięć Przemian

 

Upiecze Ci się!

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej

Składniki: mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.

2. Wsyp mieszankę do miski.

3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.

4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.

5. Wsadź do piekarnika na 80 min.

6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1320 kJ / 319 kcal

Tłuszcz: 24 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 4 g

Węglowodany: 3,1 g

w tym cukry: 2,2 g

Błonnik: 14 g

Błonnik: 15 g

Sól: 1,3 g

 

masa netto: 500 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa, biuro@piecprzemian.com.pl, www.piecprzemian.com.pl