Maranta Trzcinowata Bio Bezglutenowa 200g

  • 23,97 zł

    dostepność: czasowy brak produktu

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
     
    Chcesz rabat na zakupy?
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Maranta trzcinowata - zagęstnik do potraw eko bezglutenowy mark BioVegan.

Maranta trzcinowata (należąca do arrowroot) to lekkostrawna mąka skrobiowa pozyskiwana z korzeni roślin zaliczających się do rodziny botanicznej marantowatych pochodzących z Ameryki Południowej.

Maranta trzcinowata polecana jest mamom małych alergików, ze względu na możliwość jej zastosowania w różnych daniach oraz jej zalety:  

  • maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym. Zagęszcza klarowne zupy i sosy.
  • dzięki marancie trzcinowatej można przygotować budynie, lody oraz wypieki dla dzieci
  • zaletą jest brak nieprzyjemnego posmaku 
  • potrawy zagęszczane marantą trzcinowatą nie stają się szkliste tak jak jest to w przypadku potraw wiązanych skrobią ziemniaczaną czy mąką kukurydzianą
  • maranta trzcinowata ma bardzo korzystny wpływ na przewód pokarmowy oraz właściwą florę bakteryjną.

Zaleca się: mieszanie maranty trzcinowatej z zimnym płynem, a następnie dodanie mieszanki do gorącego płynu. Podgrzewa się potrawę tylko do momentu, aż zgęstnieje.

Skład: ekologiczna maranta trzcinowata (arrowroot)

Przykładowy przelicznik:

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej  = 1+3/4łyżki marnty trzcinowatej

1 łyżeczka maki pszennej = 1 łyżeczka maranty trzcinowatej

 

Marka BioVegan

W latach 70 Kathe Henneke, kucharka oraz specjalistka  żywieniowa założyła szkołę gotowania pełnowartościowego. Następnie 20 lat temu, wraz z mężem przemieniła swoją dotychczasową działalność i stworzyła firmę Bio Vegan. Wszystkie receptury użyte do przygotowania produktów marki BioVegan zostały opracowane przez Nią. Firma ta cieszy się dobrej jakości produktami Bio.