Masło Klarowane Ghee Bio, 340ml

  • 55,94 zł
  • szt.

EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Masło klarowane Ghee marki Amylon Bio, 340ml

Składniki : Bezwodny tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Masło klarowane, czyli masło GHEE od wieków używane jest w tradycyjnej kuchni indyjskiej, ajurwedyjskiej czy tybetańskiej. Powstaje w procesie gotowania i oczyszczania masła pozbawiając go laktozy, kazeiny, wody i innych zanieczyszczeń. Wysoka temperatura dymienia oraz delikatny, lekko orzechowy smak sprawiają, że masło klarowane świetnie nadaje się do gotowania, smażenia i pieczenia.

Masło Ghee marki Amylon posiada wiele cennych właściwości:
- wzmacnia system odpornościowy,

- poprawia trawienie,

- rozpuszcza toksyny  w ciele,
- zawiera witaminy A, D, E, K,

- spowalnia starzenie komórek,

- wzmacnia i poprawia wzrok,

- stosowane zewnętrznie nawilża skórę,

- jest zalecane dla alergików, wegetarian, kobiet w ciąży i dzieci

- nie jełczeje

- ma długi termin przydatności - ponad rok

- nie wymaga przechowywania w lodówce

 

Masło klarowane Ghee marki Amylon nie zawiera:

- od laktozy i kazeiny dlatego jest alternatywą dla osób z ich nietolerancją

- glutenu

- złego cholesterolu

- konserwantów ani barwników

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3677 kJ / 878 kcal
Tłuszcz: 99,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 70 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,1 g.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych
Ewentualna zmiana konsystencji produktu nie świadczy o jego złej jakości.