Mieszanka do Batonów z Porzeczką BEZGL, 460g

  • 15,98 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Upiecze Ci się! Mieszana do przygotowania bezglutenowych batoników z porzeczką.

Składniki: płatki owsiane bezglutenowe, wiórki kokosowe, daktyle suszone, siemię lniane złote, słonecznik łuskany, ksylitol (substancja słodząca), czarna porzeczka liofilizowana 2,5%, kurkuma, sól himalajska, kardamon. 

Bezglutenowa mieszanka do wypieku 20 batonów z czarną porzeczką. Mieszanka do wypieku batonów, to doskonałe rozwiązanie, do przygotwania pysznych bezglutnowych batoników. Z mieszanki bezglutenowej można również upiec babeczki. Batoniki z porzeczką doskonale nadają się do spakowania dziecku do szkoły, jako zdrowa i pożywna przekąska. Szybkie, proste i pyszne ! :)

Czas przygotowania: 5 min. 

Czas pieczenia: 30 min.

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. 2 Wysmaruj blachę olejem kokosowym. 3. Przesyp mieszankę do miski. 4. Trzy średniej wielkości dojrzałe banany (300 g) rozgnieść i dodaj do miski. 5. Starannie wymieszaj ciasto i przenieś na blachę, rozprowadź na grubość ok. 1 cm i piecz przez 30 min. 6. Po upieczeniu pokrój na 20 równych części i odstaw do ostygnięcia. 

Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1210 kJ/289 kcal

Tłuszcz: 12 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5 g

Węglowodany: 39 g

w tym cukry: 14 g

Błonnik: 9 g

Białko: 6,7 g

Sól: 0,27 g

Masa netto: 460 g