Mieszanka do Wypieku Chleba Power Bezglutenowa Bio 350g

  • 25,45 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

Mieszanka do wypieku chleba POWER bezglutenowa wegańska marki Bio Vegan

SKŁADNIKI
skiełkowane siemię lniane*, pestki dyni*, pestki słonecznika*, posiekane migdały ziemne*, mąką migdałowa*, mąka gryczana pełnoziarnista*, łuskane nasiona konopi*, mąka razowa z kiełkowanej gryki*, skrobia kukurydziana*, proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), łuska babki płesznik*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego eko. 
Produkt odpowiedni dla wegan.
Foremka w środku opakowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z olejem słoncznikowym i octem jabłkowym)
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 5,9 g
Błonnik: 9,1 g
Białko: 11 g
Sól: 1,5 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
potrzebujesz 250 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu jabłkowego, 2 łyżki (20 ml) oleju roślinnego. Wymieszać w misce mieszankę do wypieku, wodę, ocet i olej; przełożyć do foremki i odstawić na 30 min. Przeciąć ciasto wzdłuż na głębokość ok. 2 cm. Wstawić foremkę z chlebem wraz z naczyniem wypełnionym wodą do nagrzanego piekarnika.Piec w 225°C przez 10 min., a następnie przez 60 min w 200°C z termoobiegiem lub w 225°C przez 10 min.,a następnie przez 80 min w 200°C bez termoobiegu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.