Mieszanka na Bułki lub Chleb Vital Bezglutenowa Bio 315g

  • 21,29 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

Mieszanka na chleb lub bułki bezglutenowe z foremką w środku - eko marki Bio Vegan. 

Produkty marki Bio Vegan mają bardzo dobre składy i proporcje i zawsze się udają. Są przetestowane przez producenta wielokrotnie aż do uzyskania optymalnego składu. 

Składniki wszystkie są naturalne mimo tego, że niektóre nazwy brzmią podejrzanie - jak guma ksantanowa, czy mączka chleba świętojańskiego. Są bezpieczne dla osób o wrażliwym przewodzie pokarmowym. 

SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka z kiełkowanej kukurydzy pełnoziarnista*, mąka amarantusowa*, mąka z migdałów ziemnych*, białko z siemienia lnianego*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, zakwas quinoa w proszku* (zmielona quinoa* (94%), zmielony ryż*), skiełkowane siemię lniane złote*, sól himalajska, ,bambus włókno*, proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), łuska babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, kminek*, fenkuł*, kolendra*, anyż* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka do wypieku.
Produkt odpowiedni dla wegan. Foremka w środku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z olejem słoncznikowym i octem jabłkowym)
Wartość energetyczna: 1035 kJ / 246 kcal
Tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 1 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 4,2 g
Sól: 1,4 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
potrzebujesz 300 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu jabłkowego, 2 łyżki (20 ml) oleju roślinnego,  trochę mąki bezglutenowej. Wymieszać w misce mieszankę do wypieku, wodę, ocet i olej; odstawić na 30 min, następnie krótko wyrobić.  Ufromować chleb lub bułki, naciąć na głębokość ok. 2 cm. Wstawić foremkę z chlebem wraz z naczyniem wypełnionym wodą do nagrzanego piekarnika. Piec w 210°C przez 50 min., z termoobiegiem lub w 220°C przez 60 min.,bułki piec 20 min. krócej

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.