Mieszanka na Ciasto Czekoladowe Bezglutenowe Bio 380g

  • 16,71 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

Mix na wegańskie ciasto czekoladowe bez glutenu bio marki Bio Vegan

Produkty marki Bio Vegan są porządnej jakości i sprawdzone pod kątem udawania się wypieków. 

SKŁADNIKI
(mieszanka do wypieku): mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, kakao* (7,6%),proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól himalajska, wanilia Bourbon*; (kawałki czekolady): czekolada couverture gorzka* (surowy cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*)

OPIS
Mieszanka do wypieku.
Produkt odpowiedni dla wegan.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z olejem słonecznikowym)
Wartość energetyczna: 1666 kJ / 398 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,32 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
potrzebujesz 200 ml wody gazowanej, 100 ml oleju roślinnego (lub rozpuszczonego masła klarowanego). Wymieszać w misce za pomocą trzepaczki mieszankę do wypieku, wodę i olej, do otrzymania jednolitej masy. Dodać kawałki czekolady, krótko wymieszać. Wyłożyć masę do natłuszczonej foremki(20 cm). Piec w 180°C przez 45 min. z termoobiegiem lub 55 min. bez termoobiegu. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło, w razie konieczności piec przez kolejne 5 min.

Ważne: jeśli w piekarniku pieczesz produkty glutenowe, to Twoje bezglutenowe ciasto może dostać śladowych ilości glutenu własnie z piekarnika. 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.