Migdały Bio, 1kg

  • 89,98 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczne migdały marki Natu lub Bio Planet w zależności od dostępności.

 
Skład: migdały niesiarkowane*.
* produkt z kontrolowanych plantacji ekologicznych
 
Migdały są jadalnymi nasionami migdałowca zwyczajnego - drzewa dorastającego do 30m wysokości. Pochodzą z Dalekiego Wschodu a obecnie są uprawiane także w krajach śródziemnomorskich.
 
Ekologiczne migdały są bardzo odżywcze, zawierają dużo, bo około 20% białka. Migdały Bio zawierają także około 40-60 % tłuszczów (głównie nienasyconych kwasów tłuszczowych). W ekologicznych migdałach występuje dużo minerałów: potas 728mg w 100g, fosfor 4mg w 100g, wapń 248mg w 100g i żelazo 4mg w 100g. Ponadto migdały Bio maja dużo witamin z grupy B, witaminy PP i witaminy E. Migdały Bio to bardzo bogate źródło błonnika pokarmowego - ok 13g/100g.
 
Ekologiczne migdały marki Natu są wspaniałą i smaczną samodzielną przekąską. Migdały Bio to także doskonały dodatek do ciast, kremów, lodów, tortów, deserów, owocowych sałatek czy musli. Można je wykorzystać także do przyprawiania mięs, drobiu czy sosów. Z roztartych migdałów i wody przyrządza się bardzo pożywne mleko migdałowe.
 
Migdały najlepiej smakują obrane ze skórki. Najprościej to zrobimy, gdy zalejemy je dobrze ciepłą, nawet gorącą wodą. Po lekkim przestygnięciu wody, skórka będzie bardzo łatwo odchodziła od migdała, a on pozbędzie się dzięki temu goryczki, która może nie odpowiadać dzieciom.
 
Codzienne jedzenie migdałów poprawia stan włosów, cery i paznokci, zmniejsza zagrożenie miażdżycą. Korzystnie wpływa także na pamięć i koncentrację. 
 
Bardzo ważną zaletą ekologicznych migdałów marki Natu jest to, że są one niesiarkowane.Dowiedz się, dlaczego ważne jest, żeby migdały były niesiarkowane.