Migdały Prażone w Łupinie, Solone, 200g

  • 17,98 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
     
    Chcesz rabat na zakupy?
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

Migdały prażone w skorupkach, z dodatkiem niewielkiej ilości soli.

Cienka na pół otwarta skorupka łatwo usuwa się palcami z migdała. Te migdały mają bardzo wielu sympatyków - niekótrzy twierdzą, że są po prostu pyszne.

Warto pamiętać, że migały, oprócz tego, że zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, minerały i witaminy E i B2 oraz magnez, potas i fosfor, to zawierają też śladowe ilości kwasu pruskiego (odmiana gorzka migdała zawiera ich więcej). Dlatego migdały powinno się jeść z umiarem i również z umiarem podawać dzieciom. Kobiety w ciązy również mogą poczęstować się od czasu do czasu migdałem.

Mamy karmiące piersią - w początkowym okresie karmienia najlepiej niech się wstrzymają od orzechów i migdalów ze względu na to, że mogą być to produkty potencjalnie uczulające dziecko. Lepiej takie smakołyki wprowadzać do diety mamy co najmniej po 3 mż dziecka karmionego piersią i to stopniowo, ostrożnie w zależności od tego, jak do tej pory reagowało na nowości w diecie mamy.

Migdały prażone w soli to pyszna przekąska, ale pamiętajmy o tym, aby była okazjonalna - wg naukowców mamy w diecie zbyt dużo soli, nie warto często sięgać po słone przekąski, które dodatkowo obciążą ten bilans.