Miód Nektarowy Akacjowy Bio, 700g


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

BEZ DOD. SOLI

Miód nektarowy akacjowy Bio, 700g

Składniki: miód nektarowy akacjowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Ekologiczny miód akacjowy charakteryzuje się niezwykłym, świeżym, kwiatowym aromatem i smakiem. 

Doskonale komponuje się z deserami, kremami lub jogurtem. Jest bardzo wrażliwy na wysokie temperatury, dlatego najlepiej spożywać go na zimno. Miód Alce Nero nie jest utrwalany termicznie.

Miód akacjowy pozyskuje się w okresie kwitnięcia wspomnianej rośliny. Jest to miód jasnosłomkowego koloru, czasem przechodzący w słomkowożółty. W postaci płynnej jest prawie bezbarwny. Po skrystalizowaniu przybiera biały lub kremowo-żółty kolor. Krystalizacji ulega bardzo wolno, a w postaci płynnej może pozostać przez kilka miesięcy.
Zapach z wyczuwalną nutą woni kwiatów akacjowych. Ma subtelny, ale słodki smak, toteż zyskał uznanie wśród najmłodszych konsumentów.
Jak każdy miód, miód akacjowy ma zastosowanie we wspomaganiu leczenia przeróżnych dolegliwości. Podobnie do reszty miodów zdradza zbawienne oddziaływanie na nasz układ pokarmowy.

Z uwagi na to, że miód akacjowy zawiera dużą ilość cukrów prostych, jest polecany przy zwiększonej aktywności naszego mózgu, zmęczeniu fizycznym, psychicznym i osłabieniu organizmu. Wykazuje działanie uspokajające, pomaga w walce z bezsennością.  Jest pomocny w przeziębieniach, stanach zapalnych gardła i przy kaszlu.


Ekologiczny miód akacjowy charakteryzuje się niezwykłym, świeżym, kwiatowym aromatem i smakiem. Doskonale komponuje się z deserami, kremami lub jogurtem. Jest bardzo wrażliwy na wysokie temperatury, dlatego najlepiej spożywać go na zimno.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1352 kJ / 322 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 80 g
w tym cukry  - 80 g
Białko - 0,6 g
Sól - 0,03 g

UWAGA
Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 12 miesiąca życia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.