Miód z Imbirem Bio 250g

  • 19,98 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczny miód z dodatkiem imbiru marki Allos

Skład: miód*, imbir* 1%

*certyfikowany składnik ekologiczny

Miód był znany i stosowany jako lek już przez starożytnych Egipcjan.

Najbardziej wartościowe składniki miodu to cukry proste - łatwo przyswajalne przez organizm, kwasy organiczne, mikroelementy i enzymy.

O kolorze miodu decydują barwniki roślinne oraz składniki mineralne, takie jak żelazo, fosfor, magnez

Enzymy nadają temu produktowi cechy leku - aktywują reakcje biochemiczne w organizmie, wiążą toksyny

Żelazo zawarte w miodzie jest prawie całkowicie przyswajalne przez organizm człowieka

Zawartość inhibiny i rutyny sprawia, że ma on wyraźne działanie bakteriobójcze.

Działa korzystnie na przewód pokarmowy, ponieważ zwiększa wydzielanie enzymów przez gruczoły ślinowe.

Reguluje pracę wątroby i nerek.

Przy kaszlu działa jako środek łagodzący i wykrztuśny; stosowany jest przy schorzeniach gardła, astmie, przewlekłym bronchicie.

Działa regenerująco w przypadkach apatii bądź wyczerpania psychicznego.

Miód imbirowy bio marki Allos jest miodem bardzo delikatnym i szlechetnym o pięknym aromacie naturalnego imbiru, ma jasny, słomkowy kolor i bardzo delikatny, lekko korzenny smak.

Ekologiczny miód z imbirem - jak wszystkie miody - jest niezastąpiony w leczeniu nieżytu górnych dróg odechowych i wszelkiego rodzaju przeziębień; zawiera dużo biopierwiastków, a dodatkow dzięki dodatkowi imbiru ma silniejsze działanie rozgrzewające.

Wartość energetyczna 100g miodu z imbirem: 1278 kJ/305 kcal.

Ekologiczny miód z imbirem marki Allos można stosować:

  • do sporządzania wszelkiego rodzaju mikstur rozgrzewających - należy pamiętać, żeby nie podgrzewać go powyżej 60 stopni C, bo wtedy traci swoje właściwości prozdrowotne
  • do bezpośredniego spożycia - np. do smarowania chleba, wafli
  • jako naturalne "słodziwo" np. do herbaty, soków
  • do wypiekania i przekładania ciast i ciastek
  • do dań kuchni azjatyckiej i indyjskiej
  • do sporządzania odżywczych maseczek na twarz, ciało i włosy
  • jako pierwszą pomoc bezpośrednio na spierzchnięte usta