Miód z Wanilią Bio 250g

  • 19,98 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI
Ekologiczny miód z dodatkiem wanilii Burbon marki Allos

 Skład: miód*, wanilia Burbon* 1%
*certyfikowany składnik ekologiczny
  • Miód był znany i stosowany jako lek już przez starożytnych Egipcjan. 
  • Najbardziej wartościowe składniki miodu to cukry proste - łatwo przyswajalne przez organizm, kwasy organiczne, mikroelementy i enzymy. 
  • O kolorze miodu decydują barwniki roślinne oraz składniki mineralne, takie jak żelazo, fosfor, magnez
  • Enzymy nadają temu produktowi cechy leku - aktywują reakcje biochemiczne w organizmie, wiążą toksyny
  • Żelazo zawarte w miodzie jest prawie całkowicie przyswajalne przez organizm człowieka
  • Zawartość inhibiny i rutyny sprawia, że ma on wyraźne działanie bakteriobójcze.
  • Działa korzystnie na przewód pokarmowy, ponieważ zwiększa wydzielanie enzymów przez gruczoły ślinowe. 
  • Reguluje pracę wątroby i nerek. 
  • Przy kaszlu działa jako środek łagodzący i wykrztuśny; stosowany jest przy schorzeniach gardła, astmie, przewlekłym bronchicie. 
  • Działa regenerująco w przypadkach apatii bądź wyczerpania psychicznego. 

Miód waniliowy bio marki Allos jest miodem bardzo delikatnym i szlechetnym o pięknym aromacie prawdziwej wanilii, ma jasny, słomkowy kolor i bardzo delikatny smak. 

Ekologiczny miód z wanilią - jak wszystkie miody - jest niezastąpiony w leczeniu nieżytu górnych dróg odechowych i wszelkiego rodzaju przeziębień; zawiera dużo biopierwiastków. 

Wartość energetyczna 100g miodu z wanilią: 1278 kJ/305 kcal. 

Ekologiczny miód z wanilią marki Allos można stosować:

  • do sporządzania wszelkiego rodzaju mikstur rozgrzewających - należy pamiętać, żeby nie podgrzewać go powyżej 60 stopni C, bo wtedy traci swoje właściwości prozdrowotne
  • do bezpośredniego spożycia - np. do smarowania chleba, wafli
  • jako naturalne "słodziwo" np. do herbaty, soków
  • do wypiekania i przekładania ciast i ciastek
  • do sporządzania odżywczych maseczek na twarz, ciało i włosy
  • jako pierwszą pomoc bezpośrednio na spierzchnięte usta