Miso Pasta Sojowa z Ryżem o Obniżonej Zawartości Soli Bio 300g

  • 33,80 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

Pasta miso ryżowo-sojowa do dań kuchni azjatyckiej - marki Lima

SKŁADNIKI
nasiona soi* 43%, ryż* 24%, ryż pełnoziarnisty*, sól morska, woda, A. oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)


Produkt niepasteryzowany. 25% mniej soli.

Co to jest pasta miso - przyprawa miso?

  • Pasta miso to przyprawa kuchni azjatyckiej stworzona na bazie fermentacji soi i ryżu.
  • Właściwości miso są na tyle cenne dla zdrowia, że Azjaci dodają ją do bardzo wielu dań i ona odpowiada za ten charaktestystyczny posmak kuchni krajów azjatyckich. 
  • Miso dodaje się do zup i sosów, ale warto wiedzieć, że nie należy jej gotować - dodajemy po zdjęciu z palnika. Chodzi o to, żeby nie uszkodzić cennych szczepów dobrych bakterii. Dobre bakterie mają działanie probiotyczne. 
  • Pasta miso powstaje poprzez połączenie sfermentowanej soi, która ma cenne właściwości zdrowotne doceniane przez Japończyków i Koreańczyków oraz inne kraje Azji już od tysięcy lat, z gotowanym zbożem - zazwyczaj jest to ryż, ale mogą być odmiany miso - jęczmienne, pszenne etc, z solą i dodatkiem A. oryzae - specjalnego szczepu drożdży koji. 
  • To właśnie dzięki fermentowanej soi i koji uważa się pastę miso za bardzo zdrowy element diety. 
  • Jeżeli pasta miso jest BIO to soja nie jest GMO i nie należy się jej obawiać. 
  • Pasta miso jest gęsta, używamy jej po trochu, a resztę przechowujemy w lodówce. 
  • Pastą miso przyprawiamy zupy i sosy, a także warzywa a ponieważ jest dość słona, to nie szalejemy z ilością. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 720 kJ 172 kcal
Tłuszcz - 6,0  g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany - 16 g
w tym cukry: 11 g
Błonnik - 4,6 g
Białko - 11 g
Sól - 8,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku miesięcy.