Nasiona Rzeżuchy na Kiełki Bio, 35g

  • 7,98 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI
Ekologiczna rzeżucha - nasiona na kiełki marki Geo
 
Skład : Nasiona rzeżuchy* *produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego
 
Ekologiczne kiełki rzeżuchy marki Geo:
zawierają duże ilości skoncentrowanych witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji - m. in. dużo magnezu, cynku, żelaza oraz witamin A i B
  
- mają delikatny słodkawy smak, są lekkostrawne - wszystkie składniki są łatwo przyswajalne dla organizmu, dzięki czemu skutecznie wzmacniają i wspomagają pracę organizmu. 
 
- są niewątpliwie doskonałym elementem każdej zdrowej diety - są one najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy wzrastająca roślina ma największą żywotność. Spożywając kiełki regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. 
- nie zawierają nawozów sztucznych, pestycydów i innych trucizn.
 
Warto również wiedzieć, że kiełki są od wieków podstawowym pożywieniem w krajach azjatyckich, gdzie średnia życia kobiet i mężczyzn jest o 20 lat wyższa niż w krajach Europy zachodniej.
 
Jak wyhodować ekologiczne kiełki rzeżuchy marki Geo:
  • używając specjalnej kiełkownicy i w zależności od jej rodzaju postępujemy zgodnie z instrukcją, 
  • w warunkach domowych ekologiczne kiełki dyni marki Dary Natury możemy uzyskać w następujący sposób: wykładamy gazą, watą, ligniną itp. naczynie o płaskim spodzie (np. talerz, czy jakąś tackę),  nasypujemy pojedynczą warstwę nasion, a następnie podlewamy wodą (najlepiej przegotowaną i lekko ciepłą); całość umieszczamy w ciepłym miejscu (najlepiej początkowo w ciemnym, a następnie np. na parapecie, ale nie bezpośrednio na słońcu);  pilnujemy, żeby gaza cały czas była mokra; w zależności od gatunku rośliny, kiełki mamy już po 2-4 dniach; kiełki nasion dużych (np. groch, soja, cieciorka, itp) lub z łupiną (np. dynia, słonecznik) bezpośrednio przed spożyciem ścinamy, natomiast kiełki nasion drobnych spożywamy w całości.