Ostropest Plamisty Ziarno Nasiona, 200g

  • 5,32 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE
Nasiona ostropestu plamistego  marki Pięć Przemian.

Co to jest ostropest plamisty ?

Ostropest plamisty to roślina znana już od dwóch tysięcy lat. Należy do rodziny astrowatych - zioło, które jest najlepszym sprzymierzeńcem w trosce o utrzymanie watroby i całego organizmu wolnego od toksyn. Zawiera on związki chemiczne z grupy flawonolignanów, potocznie nazywane sylimaryną - sylibina, sylidianina, sylikrystyna.
Według literatury zielarskiej to własnie sylimaryna zawarta w ostropeście chroni wątrobę przed działaniem niektórych związków trujących np. etanolu i przyczynia się do jej regeneracji.
 
Dlaczego warto stosować ostropest plamisty marki Pięć Przemian? 
 
  • Ostropest wspomaga regenerację wątroby po zatruciu grzybami, chemioterapii, przyjmowaniu silnych leków.
  • Pomaga w regeneracji wątroby.
  • Pomaga w pozbyciu się dokuczliwych bólów, które występują podczas kolki wątrobowej.
  • Wzmacnia organizm i pomaga zapewnić dobre samopoczucie.
  • Ostropest  wspomaga osoby z chorobą alkoholową i przechodzącym leczenie odwykowe poprzez regenerację komórek wątroby oraz ochronę ich przed toksycznym działaniem alkoholu.
  • Nasiona ostropestu zalecane są przy zaburzeniach czynności wątroby spowodowanych złą dietą.
  • Wywiera korzystne  działanie wywierają  u osób z cukrzycą, normując poziom glukozy we krwi, a przy okazji obniżając poziom cholesterolu.
 
Jak stosować i dawkować ostropest plamisty marki Pięć Przemian ?
 
Ostropest plamisty najlepiej jest zmielić w młynku. Należy przyjmować 2–3 łyżeczki dziennie. Jego stosowanie jest wyjątkowo łatwe, ponieważ nie posiada on właściwie żadnego smaku i można go dodać zarówno do słonych, jak i słodkich potraw.