Pasta Słonecznikowa z Mango i Chili Bio 180G

  • 11,98 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
     
    Chcesz rabat na zakupy?
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

Pasta na chleb słonecznikowa z mango i chilli, eko, bezglutenowa, marki Zwergenwiese. 

Skład eko: nasiona słonecznika 33%, mango 18%, woda, ananas, olej słonecznikowy, marchew, sól morska, sok cytrynowy, chilli. 

  • Pasta Streich firmy Zwergenwiese to bardzo smaczna pasta - zdrowa alternatywa pasztetu.
  • Nie tylko dla osób na specjalnej diecie - dla wszystkich jest to pyszny pomysł na kanapki. 
  • Można posmarować tą pastą kanapkę, posypać ją szczypiorkiem, położyć listki rucoli, położyć na nią ser żółty czy wędlinę - wedle własnych upodobań smakowych. 
  • Pasta słonecznikowa doskonale smakuje też jako dodatek do świeżego pachnącego chleba z masłem. Proste rozwiązania często smakują najlepiej! :) 
  • Pasta może byc też stosowana jako zastępnik masła - szczególnie dla osób na diecie bezlaktozowej 
  • Dla dziecka lepiej wybrać pastę słonecznikową streich zamiast pasztetu mięsnego, czy sojowego, bo pasta słonecznikowa ma dobry i zdrowy skład. Ze względu na to, że zawiera dodatek chilli, ta pasta jest odpowiednia dla nieco starszych dzieci przyzwyczajonych do lekko pikantnych smaków. 
  • Po otwarciu przechowujemy w lodowce, nabieramy czystym nożem i zjadamy w ciągu ok 10 dni. Zazwyczaj pasta nie doczeka 10 dni, bo zjadana jest szybciej! :) 
  • Aby dojść do wniosku, że warto zastąpić pasztet na kanapkach dzieci zdrową pastą słonecznikową Streich,  spójrzmy na skład pasty i popularnego pasztetu drobiowego dostępnego w sklepach: 
Składniki ekologicznej pasty słonecznikowej streich Składniki pasztetu z kurcząt z pomidorami (z  kurczaczkiem na etykiecie)

nasiona słonecznika 33%, mango 18%, woda, ananas, olej słonecznikowy, marchew, sól morska, sok cytrynowy, chilli.

Składniki ekologiczne  

woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, tłuszcz roślinny, wątroba z kurcząt, tłuszcz wieprzowy, kasza manna (zawierająca gluten), skóry z kurcząt, susz pomidorowy ok. 1,2%, sól, przyprawy, skrobia modyfikowana, białko sojowe, mleko w proszku, substancje wzmacniające smak i zapach E-621, E-635, przeciwutleniacz E-316. Zawartość surowców z kurcząt ok. 34%.

Lista składników podawana jest w kolejności od największej do najmniejszej ilości składnika.


Wartości odżywcze: pasta słonecznikowa Streich: 
kJ 988 / kcal 239 / Białko (g) 6,4 / Węglowodany (g) 3,8 / z nich cukru (g) 3,8 / Tłuszcz (g) 21,3 / nich nasycone kwasy tłuszczowe (g) 1,6 / jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (g) 12,3 / wielonienasycone kwasy tłuszczowe (g) 7,4 / nich cholesterolu (mg) <0001>

Pasta słonecznikowa Streich nie zawiera: 

mleka, jaj, mięsa, ryb i miodu, bezglutenowe, wolne od pszenicy, wolne od drożdży, wolne od laktozy, bez selera, wolne od jaj, wolne od mleka krowiego, bez sezamu, wolne od musztardy , wolne od orzechów, wolne od orzechów laskowych, orzechów włoskich, pecan, migdały itp., wolne od dwutlenku siarki i siarczynów, wolne od łubinu, ryby, muszli i mięczaków, bez barwników żywności i konserwantów, wolne od wzmacniaczy smaku, bez cholesterolu.

Informacja o producencie: 

Firma Zwergenwiese to producent wspaniałych przetworów warzywnych i owocowych. Założyciele Zwergenwiese (w wolnym tłumaczeniu nazwa „zwergenwiese” to „łąkowy krasnal”) z prawdziwą pasją sami tworzyli swoje przepisy, i od 30 lat stosują szczególne metody produkcji w krótkich seriach, dzięki czemu produkty pod marką Zwergenwiese zachowują smak i aromat. Wytwarzają swoje produktu bez dodatków chemicznych i sztuczek przemysłowych, unikają dodawania dużych ilości cukru, słodzą dżemy syropem z agawy. Ludzie w Zwergenwiese zwracają uwagę na jakość swoich produktów.

Założyciele Zwergenwiese zaczynali od produkcji marmolady cebulowej 30 lat temu, a ich przepis okazał się tak wspaniały, że marmolada szybko zyskała popuparność wśród znajomych i przyjaciół i potrzebne były coraz to większe garnki do przygotowania. Miłość do eksperymentowania w kuchni podpowiadała założycielom Zwergenwiese, jak stworzyć własne niepowtarzalne receptury na dżemy, pasty do smarowania pieczywa, przeciery pomidorowe, ketchupy i inne produkty warzywne – wszystko ekologiczne, bez konserwantów, bez dodatków przemysłowych.

Firma Zwergenwiese przez 30 lat rozrosła się i dziś 60 pracowników wytwarza około 100 rodzajów produktów, wszystkie wysokiej jakości, ekologiczne, od początku do końca nadzorowane przez „czerwoną czapkę krasnala Zwergenwiese”.

Produkty tej firmy są naprawdę pyszne, warto ich spróbować i dać się uwieść wyjątkowym smakom zamkniętym w słoiczkach z czerwoną czapeczką.