Pasta Słonecznikowa z Papryką Pepperoni Bio 180g

  • 12,90 zł

    dostepność: czasowy brak produktu

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

Pasta słonecznikowa Streich z papryką pepperoni marki Zwergenwiese.

Dość pikantna pasta.

Zawiera wyłącznie naturalne składniki, jest lepszym pomysłem na posmarowanie chleba niż pasztet czy serek topiony.

Pasta ekologiczna do smarowania chleba - słonecznikowa z papryką

  • Pasta Streich firmy Zwergenwiese to bardzo smaczna pasta - zdrowa alternatywa pasztetu. 
  • Dla dziecka lepiej wybrać pastę słonecznikową streich, bo ma dobry i zdrowy skład, niż pasztet albo parówki. 
  • Po otwarciu przechowujemy w lodowce, nabieramy czystym nożem i zjadamy w ciągu ok 10 dni. Zazwyczaj pasta nie doczeka 10 dni, bo zjadana jest szybciej! :) 
  • Aby dojść do wniosku, że warto zastąpić pasztet na kanapkach dzieci zdrową pastą słonecznikową Streich,  spójrzmy na skład pasty i popularnego pasztetu drobiowego dostępnego w sklepach: 
Składniki ekologicznej pasty słonecznikowej streich Składniki pasztetu z kurcząt z pomidorami (z  kurczaczkiem na etykiecie)

Nasiona słonecznika * (36%), koncentrat pomidorowy *, woda, olej słonecznikowy *, cebula *, papryka * 8% * 2% pieprz, sok z cytryny, sól morska.

* z kontrolowanych upraw ekologicznych

woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, tłuszcz roślinny, wątroba z kurcząt, tłuszcz wieprzowy, kasza manna (zawierająca gluten), skóry z kurcząt, susz pomidorowy ok. 1,2%, sól, przyprawy, skrobia modyfikowana, białko sojowe, mleko w proszku, substancje wzmacniające smak i zapach E-621, E-635, przeciwutleniacz E-316. Zawartość surowców z kurcząt ok. 34%.

Lista składników podawana jest w kolejności od największej do najmniejszej ilości składnika.


Wartości odżywcze: pasta słonecznikowa Streich

kJ 1209 / kcal 293 / Białko (g) 6,2 / Węglowodany (g) 5,6 / z nich cukru (g) 5,4 / Tłuszcz (g) 26,4

Pasta słonecznikowa Streich nie zawiera: 

mleka, jaj, mięsa, ryb i miodu, bezglutenowe, wolne od pszenicy, wolne od drożdży, wolne od laktozy, bez selera, wolne od jaj, wolne od mleka krowiego, bez sezamu, wolne od musztardy , wolne od orzechów, wolne od orzechów laskowych, orzechów włoskich, pecanut, migdały itp., wolne od dwutlenku siarki i siarczynów, wolne od łubinu, ryby, muszli i mięczaków, bez barwników żywności i konserwantów, wolne od wzmacniaczy smaku, bez cholesterolu.

Informacja o producencie: 

Firma Zwergenwiese to producent wspaniałych przetworów warzywnych i owocowych. Założyciele Zwergenwiese (w wolnym tłumaczeniu nazwa „zwergenwiese” to „łąkowy krasnal”) z prawdziwą pasją sami tworzyli swoje przepisy, i od 30 lat stosują szczególne metody produkcji w krótkich seriach, dzięki czemu produkty pod marką Zwergenwiese zachowują smak i aromat. Wytwarzają swoje produktu bez dodatków chemicznych i sztuczek przemysłowych, unikają dodawania dużych ilości cukru, słodzą dżemy syropem z agawy. Ludzie w Zwergenwiese zwracają uwagę na jakość swoich produktów.

Założyciele Zwergenwiese zaczynali od produkcji marmolady cebulowej 30 lat temu, a ich przepis okazał się tak wspaniały, że marmolada szybko zyskała popuparność wśród znajomych i przyjaciół i potrzebne były coraz to większe garnki do przygotowania. Miłość do eksperymentowania w kuchni podpowiadała założycielom Zwergenwiese, jak stworzyć własne niepowtarzalne receptury na dżemy, pasty do smarowania pieczywa, przeciery pomidorowe, ketchupy i inne produkty warzywne – wszystko ekologiczne, bez konserwantów, bez dodatków przemysłowych.

Firma Zwergenwiese przez 30 lat rozrosła się i dziś 60 pracowników wytwarza około 100 rodzajów produktów, wszystkie wysokiej jakości, ekologiczne, od początku do końca nadzorowane przez „czerwoną czapkę krasnala Zwergenwiese”.

Produkty tej firmy są naprawdę pyszne, warto ich spróbować i dać się uwieść wyjątkowym smakom zamkniętym w słoiczkach z czerwoną czapeczką.