Placki Zielone ze Szpinakiem Bezglutenowe, 175g

  • 9,85 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE
Bezglutenowe placki ze szpinakiem marki Pięć Przemian
 
Składniki : mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka shingoda (z kasztanów indyjskich), mąka teff, szpinak suszony 6,5%, czosnek suszony, czosnek niedźwiedzi, sól, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), pieprz.

Placki ze szpinakiem marki Pięć Przemian, to mieszanka bezglutenowych mąk, warzyw i przypraw dająca pyszne i chrupiące placki.
 
Racuchy zielone marki Pięć Przemian nie zawierają glutenu (nawet w śladowej ilosci), cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy.
 
Racuchy ze szpinakiem są bardzo proste w przygotowaniu.
 
Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! :). Można też przygotować na sposób wegetariański z samą wodą (300ml). 
 
Placki o szpinakowe marki Pięć Przemian, doskonale smakują z kwaśna śmietanka,tzatzikami lub ulubionym sosem.
 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 1398KJ / 334kcal

Tłuszcz: 3,5g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8g

Węglowodany: 57,6g

w tym cukry: 5,4g

Błonnik: 6,5g

Białko: 13,5g

Sól: 1,7g