Placki Złote z Cukinią Bezglutenowe, 130g


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

Bezglutenowe placki złote z cukinią marki Pięć Przemian

 
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka teff, płatki owsiane bezglutenowe, cukinia liofilizowana 9%, cebula suszona, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska, kurkuma, gałka muszkatołowa, oregano, pieprz.
Placki ze szpinakiem marki Pięć Przemian, to mieszanka bezglutenowych mąk, warzyw i przypraw dająca pyszne i chrupiące placki.
 
Racuchy zielone marki Pięć Przemian nie zawierają glutenu (nawet w śladowej ilosci), cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy.
 
Racuchy z cukinią są bardzo proste w przygotowaniu.
 
Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! :). Można też przygotować na sposób wegetariański z samą wodą (300ml). 
 
Placki z cukinią marki Pięć Przemian, doskonale smakują z kwaśna śmietanka,tzatzikami lub ulubionym sosem.