Płatki z płaskurki BIO 400 g

Ekologiczne płatki z płaskurki ze świeżego przemiału. Dlatego, że nie moczymy ziarna, nie parujemy go i w żaden inny sposób nie udoskonalamy natury to płatki wychodzą raz mniej raz bardziej pokruszone. Płaskurka z natury jest bardzo twardym zbożem i przy małej wilgotności bardzo się kruszy. Zdajemy sobie sprawę, że w żaden sposób nie przypominają sklepowych płatków. Ale my nie poprawiamy natury – my z nią żyjemy i zależy nam żeby nasze produkty były jak najmniej przetworzone i w 100% pełnowartościowe, smaczne, zdrowe.

 

Płatki z płaskurki nadają się idealnie na śniadanie jako musli lub jako dodatek do różnych wypieków. Ziarno płaskurki płatkowane jest bezpośrednio przed pakowaniem,  nie poddawane żadnym procesom uszlachetniającym, nie zawierają środków konserwujących.

  

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):

Wartość energetyczna: 1274 kJ/304 kcal

Tłuszcz: 2,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g

Węglowodany: 61,0 g

w tym cukier: 1,6 g

Błonnik: 9,6 g

Białko: 13,0 g

Sól : <0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

 

Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta*, owsa*, orkiszu*.