Przyprawa Korzenna do Ciast Bio, 35g

  • 8,84 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczna przyprawa korzenna do ciast marki Natu.

Skład: cynamon Bio, imbir Bio, goździki Bio, gałka muszkatołowa Bio, ziele angielskie Bio, kardamon Bio, skórka z pomarańczy Bio.

Przyprawa do pienika Bio Natu jest kompozycją starannie dobranych ekologicznych przypraw korzennych, takich jak goździki, cynamon czy gałka muszkatołowa.

Ekologiczna przyprawa do piernika Natu jest bardzo aromatyczną i smaczna mieszanką o korzennym smaku.

Przyprawę do piernika dodajemy podczas przygotowywania masy do pieczenia ciasta. Aby wzbogacić smak piernika wraz z mieszanką przypraw proponujemy dodać niewielką ilość ekologicznych bakalii.

Przyprawę do piernika Bio możemy dodać także do innych ciast i deserów, którym chcemy nadać korzenny smak np. do szarlotki.

Ekologiczna przyprawa do piernika doskonale nadaje się także do wypieku małych pierniczków.

Przepis na prosty piernik na 1 blachę.

Składniki: 50g drobno posiekanych ekologicznych orzechów laskowych i migdałów, 250g maki żytniej, 225g miodu, 50g cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki mleka, 3 łyżki polewy czekoladowej, 1 łyżka przyprawy do piernika Bio Natu.

Przygotowanie:

Miód z cukrem podgrzewamy do temperatury 30°C i pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy mąkę i pozostałe składniki, mieszamy i wstawiamy do lodówki na noc. Ciasto rozwałkowujemy, smarujemy mlekiem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez około 20-25 minut. Odstawiamy do ostygnięcia, a następnie kroimy w krążki i polewamy polewą czekoladową. Można udekorować ozdobnymi serduszkami czekoladowymi lub czerwonymi.

Smacznego!