Soczewica Brązowa Bezglutenowa Bio 1000g

  • 14,84 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BOGATE W BŁONNIK

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczna brązowa soczewica ziarno bez śladowych ilości glutenu marki Denver Food 1000 g

Skład: soczewica brązowa* 100%
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Energia: 1241 kJ / 296 kcal
  • Tłuszcz: 1,1 g - w tym kwasy nasycone: 0,2 g
  • Węglowodany: 30 g - w tym cukry: 2 g
  • Białko: 26 g
  • Sól: 0,02 g 

Bezglutenowa soczewica brązowa stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka oraz witamin i składników mineralnych. Znajduje szerokie zastosowanie w kuchni – można z niej przyrządzać jednogarnkowe dania, może być również dodatkiem do sałatek, zup, dań warzywnych i mięsnych (szczególnie gulaszu). Z brązowej soczewicy wyrabia się również wegetariańskie pasztety.

Podczas gotowania soczewicy brązowej należy pamiętać, że gotujemy ją najdłużej ze wszystkich, bo przynajmniej 45 minut. Soczewica brązowa w porównaniu do innych ma również bardziej intensywny smak i aromat.

Soczewica brązowa jest bogatym źródłem m. in.:

  • witamin z grupy B;
  • witaminy K;
  • kwasu foliowego;
  • magnezu;
  • żelaza;
  • potasu.

Soczewica zalecana jest zwłaszcza osobom z anemią oraz kobietom w ciąży – ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego.