Sos Pomidorowy Passata Bio, 500g


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczny sos pomidorowy Passata marki Alce Nero

 
Skład: świeże pomidory ekologiczne 100%
 
 
 
Pomidory wykorzystane do produkcji ekologicznego sosu pomidorowego Passata marki Alce Nero są uprawiane w 21 gospodarstwach ekologicznych w delcie Padu między prowincjami Ferrara i Rawenna we Włoszech. Pomidory te zbiera się w lipcu i sierpniu na odpowiednim etapie dojrzałości. Aby jak najlepiej zachować ich smak oraz cenne właściwości odżywcze, proces produkcji przebiega blisko miejsca zbioru i w bardzo krótkim czasie: trwa maksymalnie 8 godzin od zbioru do pakowania. 
Proces pasteryzacji ekologicznego sosu pomidorowego Passata marki Alce Nero przebiega w niskich temperaturach, co pozwala zachować świeżość i aromat dojrzałych pomidorów. Właściwości produktu podlegają stałej kontroli na każdym etapie cyklu produkcji - wszystko po to, aby zaoferować konsumentom najlepszą jakość i smak.
Ekologiczny sos pomidorowy Passata marki Alce Nero to idealne wykończenie do zup, spagetti, lasagni i wielu innych potraw. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek). 
Wiele mam się przekonało, że zupa pomidorowa jest ulubioną zupą pociechy, dlatego warto mieć zapas ekologicznego sosu pomidorowego Passata marki Alce Neropysznego w swojej kuchni.
 
Ekologiczny sos pomidorowy Passata marki Alce Nero nie ma żadnych niepotrzebnych dodatków, soli, ani cukru, zawiera tylko przetarte ekologiczne pomidory.
 
Ekologiczny sos pomidorowy Passata marki Alce Nero należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku dni.
 
Wartość odżywcza 100 g ekologicznego sosu pomidorowego Passata marki Alce Nero:
Wartość energetyczna - 119 kJ / 28 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 0.00 g
węglowodany - 5.30 g 
białko - 1.70 g